Juan Mari Beltran ArguiƱena Bilduma

SOINUA; SOINU-HANDIA; AKORDEOIA

LABAIENGO MUTIL-DANTZA. Pepito Iantzi. HG 48. 1972.

Bilduma mota:
Soinu-tresnak 
Zenbakia:
577 
Jatorria:
EUROPA -> EUSKAL HERRIA 
Egilea / emailea:

Larrinaga markakoa; Donostiako Egia auzoan egina.

 
Soinu tresnak:

SOINUA; SOINU-HANDIA; AKORDEOIA

 
Klasifikazioa:
Aerofonoak -> Mihiak -> Libreak 
Kokapena:
Erakusketa biltegia; aerofonoak; 2020-06-02: Bastero-txiki biltegia 
Eskurapenaren azalpena:
Emana; Luis Astiasaran Billabonako trikitilariak emana. 
Deskribapena:

Tekladun akordeoi kromatikoa da. 24 tekla txuri eta 17 beltz ditueskubiko eskurako eta 120 bajo ezkerrean. 7 tekla ditu erregistro aldaketarako eskubian eta 2 ezkerrean. Grisa du kolore nagusia.

 
Materialak:
ZURA
 
Neurriak:
L.: 41 / A.: 50 
Bibliografia:

HARANA, Mielanjel; TAPIA, Joseba; BERGIZES, Aingeru. (1998). Gelatxo. Zarautz: Euskal Herriko Trikitixa Elkartea.

 
Diskografia:

LARRAÑAGA, Isidro. (1979). Euskal Herriko Dantzak. IZ. IZ-123.

YANZI, Pepe. (1972). Lesaka. Edigsa-Herri Gogoa. HG-48.

ZELAIA, Enrike. (1982). Araba. Elkar. ELK-53.

(1986). Nafarroa. Elkar. ELK-HG-147.

(1987). Bizkaia. Elkar. ELK-HG-206.

(1987). Gipuzkoa. Elkar. ELK-HG-177.

 

Cookieen kustomizazioa

Cookies Analytics

Webgune honek hirugarrenen cookieak erabiltzen ditu erabiltzaile kopurua zenbatzeko eta eskainitako zerbitzuari ematen zaion erabileraren neurketa eta azterketa estatistikoa egin ahal izateko. Horretarako, gure webgunean zure nabigazioa aztertu egiten da, eskaintzen ditugun produktu edo zerbitzuen eskaintza hobetze aldera, Google Anlytics cookiearen bidez.

Sare sozialetan partekatzeko cookieak

Sare sozialetan partekatzeko osagarri batzuk erabiltzen ditugu, sare sozialetan gure webguneko orri batzuk partekatu ahal izateko. Osagarri horiek cookieak jartzen dituzte, orria zenbat aldiz partekatu den ondo ikusteko.