Juan Mari Beltran ArguiƱena Bilduma

AKORDEOIA

"Ihote baltsa"

Soinularia: Juan Pablo Lizartza

Soinuenea, 2022-12-29

BALSA. Pako Eskudero eta Asentsio Barrenetxea. HM neguko kontzertua. Oiartzun, 2004/12/18.

Bilduma mota:
Soinu-tresnak 
Zenbakia:
829 
Jatorria:
EUROPA -> EUSKAL HERRIA 
Egilea / emailea:

Larrinaga; Donostiako Egia auzoko tailerrean egina.

 
Soinu tresnak:

AKORDEOIA

 
Klasifikazioa:
Aerofonoak -> Mihiak -> Libreak 
Kokapena:
Erakusketa mugikorra; Biltegia Landetxe 
Eskurapenaren azalpena:
Erosia; Donostiako Groseko Cash ers dendan erosia. 
Deskribapena:

Tekladun akordeoi kromatikoa da. 22 tekla txuri eta 15 beltz ditu eskubiko eskurako eta 96 bajo ezkerrerako. Eskubialdean 7 tekla ditu erregistro aldaketarako. Nagusiki txuria da.

 
Materialak:
ZURA
OIHALA
 
Neurriak:
A.: 47 
Bibliografia:

HARANA, Mielanjel; TAPIA, Joseba & BERGIZES, Aingeru. (1998). Gelatxo. Zarautz: Euskal Herriko Trikitixa Elkartea.

 
Diskografia:

LARRAÑAGA, Isidro. (1979). Euskal Herriko Dantzak. IZ. IZ-123.

YANZI, Pepe. (1972). Lesaka. Edigsa-Herri Gogoa. HG-48.

ZELAIA, Enrike. (1982). Araba. Elkar. ELK-53.

(1986). Nafarroa. Elkar. ELK-HG-147.

(1987). Bizkaia. Elkar. ELK-HG-206.

 

Cookieen kustomizazioa

Cookies Analytics

Webgune honek hirugarrenen cookieak erabiltzen ditu erabiltzaile kopurua zenbatzeko eta eskainitako zerbitzuari ematen zaion erabileraren neurketa eta azterketa estatistikoa egin ahal izateko. Horretarako, gure webgunean zure nabigazioa aztertu egiten da, eskaintzen ditugun produktu edo zerbitzuen eskaintza hobetze aldera, Google Anlytics cookiearen bidez.

Sare sozialetan partekatzeko cookieak

Sare sozialetan partekatzeko osagarri batzuk erabiltzen ditugu, sare sozialetan gure webguneko orri batzuk partekatu ahal izateko. Osagarri horiek cookieak jartzen dituzte, orria zenbat aldiz partekatu den ondo ikusteko.