ALBOKA

JOTA. Silbestre Elezkano "Txilibrin" eta Arantzazu Olabarrieta. Usurbil, 1986-07.

Soinu-tresnaren argazkia.

Igorreko Silbestre Elezkano "Txilibrin" albokaria (1913-2003) alboka jotzen.

Type de collection:
Instruments 
Numéro:
280 
Origine:
EUROPE -> EUSKAL HERRIA 
Auteur / Interpréte:

Roman Larreta; Txirulak, ttun-ttunak eta beste artisaugintza lanak egiten dituen Iruñeako jubilatua.

 
Instruments de musique:

ALBOKA

 
Type d'instruments:
Aérophones -> Anches -> Simple battante (clarinette) 
Situation:
Erakusketa biltegia; aerofonoak 
Notes d'acquisition:
Emana; Iruñeako Ortzadar Taldeak ekarria. 
Description:

Klarinete bikoitza da. Adar txiki eta handiak zurezkoak dira eta muturretan errefortzurako metalezko eraztunak dituzte.

 
Matériels:
ROSEAU
BOIS
 
Mesures:
L.: 30 
Bibliographie:

BARRENETXEA, José Mariano. (1976). Alboka - Entorno Folklórico. Lekaroz (Nafarroa): Archivo P. Donostia.

(1986). La Alboka y su Música Popular Vasca. Nafarroako Jaialdiak-en barnean, Zangotzan emandako hitzaldia. Galdakao-Bizkaia.

BELTRAN ARGIÑENA, Juan Mari. (1996). Soinutresnak euskal herri musikan. Hernani: Orain.

(2013). ALBOKA. Inguru folklorikotik eskolara. ALBOKA. Del entorno folklórico a la escuela. Oiartzun: Euskal Herria.

BIKANDI, Sabin & SANTAMARIA, Jabi. (1997). UZTARRI. Alboka doinuen bilduma. Gasteiz: Gasteizko Udala. ·

DONOSTIA, Aita. (1952). Instrumentos Musicales Populares Vascos. Obras Completas del P. Donostia. (II. alea, 257-309). Bilbo: Ed. La Gran Enciclopedia Vasca.

 
Diskographie:

BARRENETXEA, Mariano. (1967). Alboka. Bailables vascos. Cinsa. Cin 126.

BELTRAN ARGIÑENA, Juan Mari. (2017). Soinu-tresnak Euskal Herri Musikan. 1985-2010. Elkar-Soinuenea Fundazioa. KD DVD-E 968.

BILBAO, Leon. (1979). LEON, MAURIZIA, FAXIO. Alboka eta trikitixa. Xoxoa. X-11.115.

(1992). MAURIZIA, LEON eta BASILIO. Elkar. ELK-165.

COTERON, Ibon. (1996). Leonen Orroak. Elkar. 449.

ELEZKANO, Silbestre 'Txilibrin'. (1975). Antología de instrumentos vascos. Columbia. BC 3896.

(1981). Txilibrin y Balbino. Trikitixa. Discosa. Columbia. CDC-1014.

 
Images:

BELTRAN ARGIÑENA, Juan Mari. (2017). Soinu-tresnak Euskal Herri Musikan. 1985-2010. Elkar-Soinuenea Fundazioa. KD DVD-E 968.

 

Personnalisation des cookies

Cookies Analytics

Ce site Internet utilise les cookies de tiers afin de calculer le nombre d’utilisateurs et ainsi réaliser la mesure et l'analyse statistique de l’utilisation que font les utilisateurs du service offert. Pour cela, leur navigation est analysée sur notre site Web afin d’améliorer l’offre de produits ou de services que nous leur proposons au moyen du cookie Google Analytics

Cookies pour partager sur les réseaux sociaux

Nous utilisons quelques compléments pour partager sur les réseaux sociaux, pour vous permettre de partager certaines pages de notre site Internet sur les réseaux sociaux. Ces compléments incluent des cookies qui vous permettent de voir correctement combien de fois une page a été partagée.