Juan Mari Beltran Arguiñena Bilduma

DANBOLINA

DANBOLINA. Juan Mari Beltran Argiñena. Oiartzun, 1999.

Bilduma mota:
Soinu-tresnak 
Zenbakia:
1543 
Jatorria:
EUROPA -> EUSKAL HERRIA 
Egilea / emailea:

Ez dakigu.

 
Soinu tresnak:

DANBOLINA

 
Klasifikazioa:
Menbranofonoak -> Kolpeaturik -> Danborrak makilez 
Kokapena:
Erakusketa biltegia; menbranofonoak 
Eskurapenaren azalpena:
Aitor Aiestaranek emana. Berari Lucas Ganuzaren iloba batek eman zion. 
Oharrak:
Danbolin hau Lucas Ganuza Añorgako txistulari ospetsuarena izan zen (1915-2004). 
Deskribapena:

Zurezko kaxa zilindrikoa du. Larruzko bi mintz ditu. Tinkatzeko sokazko sistema du. Larruzko tensoreak ditu. Atzeko mintzean bordoia du. Besotik zintzilikatzeko soka du. Skay beltzezko funda dauka. Batiente den larrua hautsia dago.

Barrutik honakoa du eskuz idatzia:    Lucas    Añorga

 
Materialak:
SOKA; TRIPAZKO SOKA
ZURA
LARRUA
 
Neurriak:
L.: 28 / D.: 27 
Bibliografia:

· ANSORENA, Isidro ( ): Txistu ots gozoa nola?

· (1965): Txistu ots gozoa nola? Bigarren zatia.

· ANSORENA, Jose Inazio (1978): Txistu ikaskizunak. Lankide Aurrezkia.

· (1982): Txistu gozoa. Lehenengo maila. Erviti argit.

· (1983): Txistu gozoa. Bigarren maila. Erviti argit.

· (1985) Txistu gozoa. Hirugarren maila. Erviti argit.

· (1990) Txistu gozoa. Erdi maila. Erviti argit.

· BARRENETXEA, José Mariano (1984): Apuntes de Txistu. Galdakao-Bizkaia.

· BELTRAN ARGIÑENA, Juan Mari (1996): Soinutresnak euskal herri musikan. Orain. Hernani.

· DONOSTIA, Aita. (1952): Instrumentos Musicales Populares Vascos. Obras Completas del P. Donostia-n, II. alea, 257-309. orr. Ed. La Gran Enciclopedia Vasca. Bilbo, 1983.

· EUSKAL HERRIKO TXISTULARI ELKARTEA (1928- ): Txistulari aldizkaria.

· OLAZARAN de ESTELLA, P. Hilario (1951): Txistu. Tratado de flauta vasca. Bilbo. 1970.

 
Diskografia:

ALDEKOA, Alejandro. Berrizko Herria. (1993): Alejandro Aldekoari omenaldia. GOR. G-513.

· ANSORENA, Isidro, Banda de Txistularis del E.A.S.S. (1970): Bailes vascos. Columbia. C 7090.

· ANSORENA, Jose Inazio (1985) Donostiako Txistulari Udaltaldea: Donostiako Txistulari Udaltaldea. Dial Discos. Doblon. 50.1769.

· (1991): Ansorenatarren Danbolinak. IZ. IZ-369.

· (1993): Txistu hotsak. IZ. IZ-415.

· (1994): Le Basque. IZ. IZ-421.

· (1995): Haize hegoa. IZ. IZ-446.

· (1996): Gipuzkoako soinu zaharrak. IZ. IZ-461.

· BELTRAN ARGIÑENA, Juan Mari (1985): Euskal Herriko Soinu tresnak. IZ Diska Etxea. Donostia. IZ. 217.

· BILBOKO UDALETXEAREN TXISTULARIAK (1977): Bilboko Udaletxearen Txistulariak. Movieplay-Kardantxa. 17.0911/0.

· ELIZALDE, Maurizio (1971): Baztango dantzak 1. HG-24. Baztango Dantzak 2. HG-26.

· (1977): Lanzko zortzikoa-jostaketa dantzak. HG-OTS. HG-169.

· MAKUSO, Miguel (1977): Herriko Musika. Movieplay-Kardantxa. 17.0912/2.

 

Cookieen kustomizazioa

Cookies Analytics

Webgune honek hirugarrenen cookieak erabiltzen ditu erabiltzaile kopurua zenbatzeko eta eskainitako zerbitzuari ematen zaion erabileraren neurketa eta azterketa estatistikoa egin ahal izateko. Horretarako, gure webgunean zure nabigazioa aztertu egiten da, eskaintzen ditugun produktu edo zerbitzuen eskaintza hobetze aldera, Google Anlytics cookiearen bidez.

Sare sozialetan partekatzeko cookieak

Sare sozialetan partekatzeko osagarri batzuk erabiltzen ditugu, sare sozialetan gure webguneko orri batzuk partekatu ahal izateko. Osagarri horiek cookieak jartzen dituzte, orria zenbat aldiz partekatu den ondo ikusteko.